Läget var avgörande när Biltema etablerar sig i Nyköping och utlovar mellan 40 och 50 arbetstillfällen. Foto: SVT/Google earth

Stor kedja etablerar sig i Nyköping – uppåt 50 jobb utlovas

Uppdaterad
Publicerad

Handelskedjan Biltema etablerar sig i Nyköping. Byggstart för de nya lokalerna planeras till november och då kommer också rekryteringen dra igång till de mellan 40 och 50 tjänster som behövs för att bemanna butiken.

Diskussionerna mellan Nyköpings kommun och företaget har pågått i ungefär ett år. Den stora frågan gällde att hitta rätt läge för bygget av den 7 500 kvadratmeter stora butiken.

Det landade till slut i en tomt i förlängningen av Gustafsbergs handelsområde vid Påljungshage precis bredvid E4.

Byggstart planeras till november 2021 och om allt fortlöper utan problem ska portarna kunna slås upp tidigt under hösten 2022.

I videon ovan berättar Martin Norrman från Biltema om varför Nyköping var intressant för företaget. Hör även näringslivschefen Maria Karlsson om vad kommunen hoppas på att etableringen ska leda till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.