Under söndagskvällen orsakade en vattenläcka översvämning i en gångtunnel i Nyköping och ett större antal hushåll ska ha påverkats. Foto: Pontus Stenberg

Stor vattenläcka i Nyköping – gångtunnel svämmades över

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen inträffade en större vattenläcka vid Tessinskolan i Nyköping. En stor mängd vatten ska ha läckt ut och svämmat över en tunnel. Under tiden ska ett större antal hushåll ha påverkats. 

Det var vid 23.45 som det larmades om en större översvämning i Nyköping. Läckan orsakade en översvämning i en gångtunnel och räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälpa till. 

Enligt kommunen ska vattenläckan berört stora delar av Nyköping. En timme efter upptäckten var läckan lokaliserad och man kunde stoppa det stora utflödet av vatten.

Under måndagsmorgonen var reparationsarbetet i gång och enligt Nyköpings kommun ska samtliga hushåll ha tillgång till vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.