I höstas hittades kroppsdelar i Karlbergskanalen i centrala Stockholm. Foto: Swepix/Janne Åkesson

Styckmordsfallet i Nyköping: Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen avslutades rättegången mot den tidigare lokalpolitikern från Nyköping som misstänks ha skjutit ihjäl och därefter styckat en man. Åklagaren anser att han ska dömas till livstids fängelse.

Rättegången hölls i Stockholms tingsrätt och avslutades under tisdagen med att åklagare och advokat höll sina slutpläderingar. Åklagare Marina Chirakova yrkar på att den tidigare SD-politikern ska dömas till livstids fängelse för mord.

Mannens försvarsadvokat Louise Gunvén menar dock att den bevisning som lagts fram av åklagaren inte räcker för det.

Misstänkt styckmord i Nyköping

– Jag har i dag argumenterat för att han ska dömas för vållande till annans död och pekat på förmildrande omständigheter. Nu är det upp till tingsrätten att avgöra, säger hon.

Stockholms tingsrätt meddelar sin dom om två veckor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen hittade kroppdelar i Stockholm och en tidigare kommunpolitker i Nyköping åtalas. Det här är vad som har hänt i fallet med det misstänkta styckmordet. Foto: SVT/montage

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt styckmord i Nyköping

Mer i ämnet