Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den morddömde mannens försvarsadvokat Louise Gunvén om varför de ska överklaga. Foto: Frida Claesson

Försvarsadvokaten kommer att överklaga morddomen mot lokalpolitikern i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare lokalpolitikern för SD i Nyköping som dömts för att ha skjutit sin vän och styckat kroppen kommer att överklaga domen. Det säger försvarsadvokaten Louise Gunvén.

– Åklagaren har inte styrkt något annat än det min klient berättar, att det var en olyckshändelse, säger hon.

Den tidigare lokalpolitikern, en 60-årig man i Nyköping, dömdes till 16 års fängelse för mord, brott mot griftefriden och grovt vapenbrott under tisdagen.

Redan vid lunchtid hade han träffat sin försvarsadvokat och gått igenom domen. Enligt Louise Gunvén kommer de att överklaga och försöka övertyga hovrätten om att det faktiskt var en olyckshändelse som ledde till att mannen sköt sin vän i huvudet.

Larmade inte polis

Mannen erkände sent under utredningen att han höll i pistolen när det dödande skottet brann av, men han menar att det var ett vådaskott. En försvårande omständighet för mannen är det faktum att han inte larmade polis efter skottet. Något som tingsrätten tar upp i sin dom.

Istället styckade han mannen i sin lägenhet och dumpade delarna i centrala Stockholm.

SVT har sökt åklagaren, som yrkade på livstids fängelse, men utan framgång.

I klippet: Hör försvarsadvokaten om varför de ska överklaga domen och hennes klients förklaring till varför han inte larmade efter att han skjutit sin vän i huvudet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt styckmord i Nyköping

Mer i ämnet