SVT-experten om AFC-flytten till Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

AFC United, som 1 januari blir AFC Eskilstuna, kan säkra ett allsvenskt avancemang på lördag. Och SVT:s fotbollsexpert, Daniel Nannskog, hyllar laget som från och med nästa säsong har Tunavallen som hemmaarena.

Solnalaget AFC United har överraskat de flesta och har med två omgångar kvar av Superettan redan säkrat minst en kvalplats till allsvenskan. Men vid seger mot Åtvidaberg på lördag är andraplatsen i Superettan och det allsvenska avancemanget säkrat.

”Väldigt imponerande”

Och Eskilstuna kan därmed ha ett allsvenskt herrlag till nästa säsong.

AFC United till Eskilstuna

Läs mer: Efter det historiska beslutet – så jobbar City och AFC framåt.

– Det är väldigt imponerande och Melkemichel (tränaren Özcan) har gjort ett fantastiskt jobb. Man ska respektera att dom ligger där dom ligger men samtidigt är det inte helt klart än, säger Nannskog.

Daniel Nannskog betonar dock att de allsvenska klubbarna inte lär jubla om AFC United tar klivet upp på grund av klubbens svaga publikstöd och för att de har få fans. Även om han tror att publiksiffrorna kommer bli större på Tunavallen än på Skytteholms IP.

Tror inte på publikboom

Läs mer: Så ser samarbetsavtalet ut mellan City och AFC.

– Nu har de inte så mycket publik och flyttar till Eskilstuna och kanske får några tusen till, säger Nannskog.

Hör Daniel Nannskogs tankar om AFC United i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet