Branden började i två containrar på en återvinningsstation och spred sig sedan till en förskola. Foto: Pontus Stenberg

Polisen om förskolebranden i Nyköping: ”Utredningsläget ser dystert ut”

Uppdaterad
Publicerad

Den tekniska undersökningen efter branden på Fjärilens förskola i Nyköping är klar, men den har inte gett polisen några svar på hur branden har startat.

– För närvarande ser utredningsläget dystert ut, säger Lars Liewenborg chef på polisens avdelning för grova brott i Nyköping.

Utredningen gällande branden som utbröt på Fjärilens förskola i Brandkärr under förra veckan går trögt. Den tekniska undersökningen har inte avslöjat vad som orsakade branden.

– Det finns inget som tyder på att det har skett någon olycka utan vi utgår fortfarande från att branden är anlagd.

Däremot vet man nu var branden startade.

– Vi har kommit fram till att den startade på en liten innergård mellan de sammanbyggda huskropparna. Det är en väldigt skyddad plats utan insyn, säger Lars Liewenborg.

I nuläget arbetar polisen med att genomföra förhör såväl med personal som med de vittnen som befunnit sig på platsen i samband med att man upptäckt branden.

– Vi får se om förhören kan leda oss framåt, men det är besvärligt. För vår del finns det ingenting att jobba vidare med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.