Modulhusen i Vingåker kan byggas bredvid Grändens förskola. Anneli Bengtsson (S), kommunstyrelsens ordförande, säger att det kan vara känsligt.

Tillfälliga bostäder åt utsatta planeras i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

I Vingåker planerar kommunen att bygga tillfälliga bostäder, modulhus, åt personer som har svårt att på egen hand skaffa och behålla ett eget boende.

– De kanske har missbruksproblem eller andra psykiska problem som gör att vi inte kan ha dem i vårt normala bostadsbestånd, säger Robert Skoglund (S), socialnämndens ordförande.

Kommunstyrelsen beslutade förra veckan att utreda möjligheten att bygga fyra tillfälliga modulhus på kommunens fastighet Näktergalen 1. Tomten är obebyggd och används som parkeringsplats. Bredvid fastigheten ligger en förskola.

– Jag ser inga problem med det. Förskolan är inhägnad och det finns personal där, det finns ingen naturlig samverkan med de här personerna. Dessutom är det personer som redan nu finns i området, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson (S).

Gruppbostäder

Samtidigt vill kommunen bygga gruppbostäder till funktionsnedsatta personer. I ett tjänsteutlåtande från socialförvaltningen lyfter man personer med funktionsnedsättning som en prioriterad grupp. Behovet av egna bostäder har ökat.

– Barn och ungdomar växer och till slut behöver de ett eget boende och det är självklart att vi ska se till att det finns rätt bostäder i kommunen för behövande, säger Anneli Bengtsson.

Nu ska ärendet utredas, även av det kommunägda företaget Vingåkershem, var och när gruppbostäderna kan byggas. Det slutgiltiga beslutet fattas sedan av kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.