En övervakningsfilm från Pressbyrån vid bussterminalen finns bland åklagarens bevisning. Här tros den åtalade personen först ha tagit kontakt med pojken som sedan rånades. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: ARKIVBILD/SVT

15-åring misstänks ha rånat tonåring på bakgård i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke har åtalats för att ha rånat en annan tonåring på en väska i centrala Nyköping.

15-åringen ska tillsammans med en eller flera minderåriga personer ha dragit in den andra pojken på en bakgård och hotat att slå honom om han inte gjorde som de sa.

Händelsen inträffade i september i år och pojken blev av med en väska värd 700 kronor, enligt åtalet.

Fick inte larma polisen

15-åringen misstänks också för övergrepp i rättssak då pojken hotades med våld om han skulle berätta för polisen.

Den misstänkta nekar till brott.

Film från bussterminalen

Bland bevisningen finns vittnesuppgifter och en övervakningsfilm från bussterminalen i närheten som enligt åklagaren ska styrka den rånade pojkens uppgifter.

Tidigare i år rapporterade SVT att antalet anmälda våldsbrott mot unga i åldrarna 7-17 år har ökat och låg över riksgenomsnittet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med SVT:s reporter till tre platser som pekats ut som otryggast i Nyköping i en rapport från polisen och Nyköpings kommun. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.