De inblandade misstänks ha stämt träff med olika män via dejtingsajter och sedan rånat dem. Foto: SVT Design

Tre män i dejtingligan har omhäktats

Publicerad

Tre män från den så kallade dejtingligan i Strängnäs har omhäktats. En man och en kvinna har fått lämna häktet men är fortsatt misstänkta för brott.

Tre män i 20-årsåldern från den så kallade dejtingligan i Strängnäs har omhäktats. De är på sannolika skäl misstänkta för bland annat grovt rån och människorov i Strängnäs och Nykvarn.  Beslutet togs den 1 juli.

– Det bedömdes att det fortfarande var sannolika skäl för de gärningar de är misstänkta för. De kan försvåra utredningen om de är på fri fot och det finns risk att de kan begå fler brott. Och det är så pass allvarliga brott, säger åklagare Jessica Wenna.

Vad kan det bli för straff?

– Det är lite olika omfattningar på mängden brott de är misstänkta för. Men det är frågan om väldigt grova brott. Två av de här frihetsberövade är misstänkta för brott som har minimistraffet fyra år.

Två har fått lämna häktet

En man och en kvinna från samma dejtingliga har fått lämna häktet men de är fortsatt misstänkta för brott.

– Det är ett beslut som har tagits tidigare i utredningen. De är fortfarande misstänkta för brott men i de delarna fanns inte tillräckliga skäl för häktning. De som sitter frihetsberövade nu är misstänkta för fler brott.

Stämt träff via dejtingsajter

Samtliga inblandade är misstänkta för att ha rånat flertalet män i länet. Genom att ha utgett sig för att vara unga kvinnor på dejtingsajter har de bestämt träff och sedan överfallit och rånat männen.

Kan det finnas fler inblandade?

– Det pågår en utredning kring dessa brott så vi får se vad vi kommer fram till när utredningen är klar. Men man kan inte utesluta att det finns fler inblandade förrän man är klar med utredningen.

Åtal ska väckas senast den 29 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer