Mannen sköts till döds bakom idrottsanläggningen Rosvalla i början av juni. Foto: Robin Persson/SVT

Ung kvinna återigen intressant i mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern har häktats misstänkt för grovt vapenbrott i samband med mordet vid Rosvalla i Nyköping natten till den 8 juni. Samma kvinna var i ett tidigt skede av utredningen häktad misstänkt för mord – men släpptes och misstänks inte längre för det brottet.

Enligt åklagare Fredrik Beijar har det framkommit nya uppgifter under utredningen, som återigen gör kvinnan intressant.

– Vi var inte helt färdiga med den här personen. Men exakt vad det var för uppgifter kan jag inte gå in på, säger Fredrik Beijar.

Mordet vid rosvalla

Fyra omhäktades i torsdags

Sedan tidigare sitter ytterligare fyra personer häktade för inblandning i mordet, då en ung man sköts till döds vid idrottsanläggningen Rosvalla i Nyköping. Tre av dem är misstänkta för mord och en är misstänkt för mord alternativt skyddande av brottsling. Samtliga fyra omhäktades i torsdags.

Från början var åtta personer frihetsberövade men fyra av dem har släppts efterhand – varav en alltså är den kvinna som nu återigen har häktats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet vid rosvalla

Mer i ämnet