Hör Jarmo Heinonen berätta varför kommunens gåva inte togs väl emot av alla medlemmar i Kommunal. Göran Dahlström (S) avfärdar kritiken: – Ingen som helst förståelse för det, säger han. Foto: Albin Aghamn

Kommunens gåva till anställda som håller ut: Handsprit

Uppdaterad
Publicerad

De anställda i Katrineholm får en liten flaska handsprit i present av kommunen. En gåva många hade kunnat vara utan, i alla fall enligt fackförbundet Kommunal.

– Det är ett konstigt sätt att visa uppskattning på, särskilt gentemot anställda inom vården, säger Jarmo Heinonen ordförande i sektion Nordväst.

I ett meddelande på kommunens intranät som skickades ut tidigare i veckan stod att läsa:

”Inom kort kommer du som är anställd inom kommunen att få en liten flaska med handsprit. Det är en gåva från kommundirektören till anställda med tack för att vi fortsätter att hålla i och hålla ut”.

I klippet berättar Jarmo Heinonen från Kommunal och kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) om hur de ser på gåvan som upprört anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet