Polisområdeschef Anders Gölevik menar att en orsak till attentatet skulle kunna vara att polisen rört om i den kriminella världen. Foto: SVT

”Vi har rört om ordentligt i den kriminella världen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu ingen misstänkt för granatattacken mot polisstationen i Katrineholm på nyårsnatten. Men polischef Anders Gölevik menar att en förklaring till dådet skulle kunna vara att kriminella krafter har pressats tillbaka det senaste året.

– Jag tycker att det finns sådan indikationer, att det finns en frustration i kriminella kretsar och att man vill hålla tillbaka oss i vårt arbete, säger Anders Gölevik, lokal polisområdeschef i Katrineholm.

Läs mer: Granat sprängd vid polisstation

Granatattack mot polisstation

Enligt Gölevik har det gjorts flera tillslag mot den organiserade brottsligheten under året som gått, och han nämner bland annat ett gripande för grovt olaga hot nyligen, och ett ärende där det i veckan hålls rättegång gällande grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Dock vill han inte koppla granatattacken till någon specifik händelse.

– Men det kan ha att göra med att vi har rört om ordenligt i den kriminella världen i Katrineholm, säger Anders Gölevik.

Läs mer: Kommunalråd kallar till extrainsatt säkerhetsmöte

Än så länge har polisen ingen misstänkt för granatattacken som inträffade kring tolvslaget på nyårsafton. Lars Liewenberg vid grova brottsroteln i Nyköping som håller i utredningen berättar att utredningen fortsätter och att man håller på med dörrknackning i området. I övrigt vill han inte kommentera utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatattack mot polisstation

Mer i ämnet