Fler flyg från Skavsta i juni i år jämfört med maj, men fortfarande är flygplatsen långt från fjolårets siffror. Foto: Arkivbild/Stina Stjernkvist/TT

Viss återhämtning för Skavsta i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Skavsta flygplats i Nyköping såg en viss återhämtning av antalet passagerare under juni då antalet flygavgångar började öka igen efter tvärstoppet i början av coronapandemin.

Passagerarantalet ökade till 8 430 att jämföra med drygt 3 200 passagerare i maj, enligt siffror från Tranportstyrelsen.

Det är samtidigt en bråkdel av de nästan 227 000 passagerare som reste via flygplatsen i juni förra året.

Antalet landningar i Europatrafiken ökade från 22 i maj till 47 på Skavsta i juni. Det kan jämföras med 680 samma månad i fjol.

Ryanair, som länge varit det dominerande flygbolaget på Skavsta, redovisade på måndagen en förlust på motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor för perioden april till juni, på grund av coronapandemins inställda flyg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet