Helgi Ingólfsson, Kuehe Nagels chef i Sverige, bekräftade i augusti att bolaget öppnar ett Amazon-lager i Eskilstuna. I klippet hör du mer om turerna kring Amazon och även Eskilstuna logistikparks vd om vad etableringen innebär. Foto: SVT/Pressbild Foto: SVT/Pressbild

Personal har börjat jobba på Amazons nya lager i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Nu har personal flyttat in i Amazons nya lager i Eskilstuna logistikpark.

– Vi har påbörjat förberedelserna, skriver Helgi Ingólfsson, logistikbolaget Kuehne Nagels chef i Sverige till SVT Sörmland.

I början av augusti bekräftade logistikbolaget Kuehne Nagel att Amazon öppnar ett 15 000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna logistikpark. Kuehne Nagel är det bolag som Amazon anlitat för att sköta företagets logistik den amerikanska e-handelsjätten öppnar sin sajt i Sverige.

Viss personal på plats

Nu har personal från bolaget börjat arbeta i fastigheten i logistikparken.

– Vi har påbörjat förberedelserna med en viss personalstyrka och allt går enligt plan, skriver Helgi Ingólfsson i ett sms.

Oklart med lansering

Liksom tidigare är det för tidigt att säga hur många arbetstillfällen som kan vara aktuella den dag verksamheten är igång för fullt. Dessutom är det oklart när i tiden Amazon lanserar sin e-handelssajt i Sverige.

– Tyvärr vet vi inte mer än så. Vi vet inte när kunden beräknas starta med sin försäljning, skriver Helgi Ingólfsson.

”Ligger idealiskt”

Han har tidigare berättat varför just Eskilstuna valts för lageretableringen.

– Vi har valt Eskilstuna eftersom det ligger idealiskt centralt i Sverige, nära Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.