Volvo CE köper fastigheten där både Munktellmuséet och Munktell Science Park finns. Foto: SVT

Volvo CE köper Munktellmuseet i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Volvo CE fortsätter att investera i Eskilstuna. Nu köper bolaget fastigheten som rymmer både museum och science park.

Som SVT tidigare rapporterat om flyttar Volvo CE sitt huvudkontor till Eskilstuna. Nu meddelar bolaget att man fortsätter investera i Eskilstuna genom att köpa den fastighet som rymmer Munktellmuseet och Munktell Science Park. Enligt Kfasts styrelseordförande Mats Bengtsson landade affären på mellan 30-40 miljoner kronor.

– Vi vill säkra ett ekonomiskt och långsiktigt ägande. Genom det här så sluter vi cirkeln, säger Anne Bast kommunikationschef hos Volvo CE.

Affären innebär att Volvo formellt tar över ägandet vid årskiftet. Munktell Science Parks hyreskontrakt med nuvarande ägaren Kfast sträcker sig till årsskiftet 24/25. Därefter tar Volvo över lokalerna och företagen som idag finns i Munktell Science Park kommer att tvingas att flytta.

– Det är beklagligt att det drabbar våra hyresgäster men vi ska göra vårt bästa och jobba hårt för att de ska få bli nöjda. Samtidigt måste jag säga att det är fantastiskt för Eskilstuna att Volvo CE kommer tillbaka, säger Kfasts styrelseordförande Mats Bengtsson.

Men verksamhetschefen på Nyföretagarcentrum Urban Wallin, som är en av många hyresgäster som drabbas, är inte glad över flytten.

– Det är lite sorgligt för det är en sådan viktig mötesplats för många i Eskilstuna, inte bara för oss som hyresgäster. Det är inte bara ett kontorshotell utan det har blivit som ett andra hem, säger han.

Nu hoppas han att Kfast lyckas hitta en likvärdig samlingsplats.

I klippet nedan: Så såg det ut när Volvo CE meddelade att huvudkontoret flyttar från Göteborg till Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.