Volvo i Eskilstuna stoppar all produktion efter coronakrisen. Foto: SVT/Anki Mähler-Önnered

Coronakrisen: Volvo i Eskilstuna stoppar all produktion

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Construction Equipment i Eskilstuna har tillfälligt stoppat all produktion till följd av coronakrisen. 2 000 anställda berörs i Eskilstuna.
– Det är väldigt beklagligt men det är ett beslut vi måste ta, säger Anne Bast, kommunikationschef på Volvo CE.

Produktionsstoppet gäller från och med nästa vecka och de anställda har informerats om beslutet under förmiddagen. Samtliga anställda i Eskilstuna kommer att korttidspermitteras från och med nästa vecka.

– Deras lön kommer också att sänkas med 7,5 procent och den högsta ledningen kommer att sänka sin lön med 20 procent, säger Anne Bast.

Oviss framtid

För Volvo CE i Eskilstuna är det oklart hur länge produktionsstoppet kommer att pågå.

– Det är extra ordinära omständigheter som har drivit fram detta och vi kan inte säga hur länge detta kommer att pågå. Det är ingen situation man hade önskat företaget, säger Anne Bast.

Tidigare i veckan meddelande Volvo Lastvagnar att fabriken i Tuve stängs under drygt två veckor. Nu kommer beskedet att samtliga AB Volvos fabriker i Sverige stoppas helt från och med måndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet