Mårten Eskilsson, räddningschef i Strängnäs kommun. Foto: SVT

Strängnäs förstärker med sex brandmän

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Strängnäs kommer att få tillökning. Sex personer ska anställas och därmed utökas styrkan till 34 heltidsbrandmän.

– Det är efterlängtat och innebär att vi kan följa med i kommunens utveckling, säger Mårten Eskilsson, räddningschef i Strängnäs.

Räddningstjänsten i Strängnäs har under flera års tid flaggat för att de vill utöka sin styrka, men utan att det funnits möjlighet ekonomiskt, men från och med i september i år anställs sex nya brandmän.

– Det innebär att vi hela tiden har en bemanning med fyra brandmän och ett befäl, säger Mårten Eskilsson.

Att använda rökdykare kräver den bemanningen av säkerhetsskäl och tidigare har en insatsledare i beredskap fått ansluta. Nu kan den funktionen i stället fokusera på att samordna flera styrkor.

Tydligare organisation

Strängnäs växer med fler bostäder och trafiken ökar, vilket innebär att räddningstjänsten får allt mer att göra. De senaste åren har de ryckt ut i snitt 550 gånger per år.

– Att vi kan anställa sex personer känns väldigt bra och betyder att vi får en tydligare organisation och en starkare förstastyrka när vi kommer till en plats.

– Vi hade nyligen en skogsbrand på Tosterön och det märks att varje extra person gör skillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.