Foto: TT

150 brottsoffer i lastbilsdådet

Uppdaterad
Publicerad

150 brottsoffer har identifierats av polis och åklagare sex månader efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm och misstänkte Rakhmat Akilov kommer inom kort häktas för mordförsök och framkallande av fara för annan, det rapporterar Ekot.

– Det handlar om att de har befunnit sig i livsfara, antingen har de befunnit sig direkt i lastbilens färdväg, eller så har de stått på ett sådant sätt att de kunnat skadas allvarligt genom att till exempel lösa föremål har slungats från butiker eller skyltar, säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare på riksenheten för säkerhetsmål, till Ekot.

Har identifierats genom filmat material

Brottsoffren har identifierats genom att personer som larmade SOS har kontaktats och genom att filmat material från händelsen har gåtts igenom.

Akilov häktas för flera brott

Enligt åklagaren kommer den misstänkte Rakhmat Akilov, som sitter häktad misstänkt för terroristbrott genom mord, inom kort även att häktas för brott som mordförsök och framkallande av fara för annan.

Fem döda

Fem människor dödades och runt femton skadades i dådet den 7 april. Omkring 50 personer arbetar fortfarande på heltid med brottsutredningen.

LÄS MER: Här började vansinnesfärden

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.