Det var den 2 januari som en handgranat exploderade i bostadshuset i Bagarmossen. Nu åtalas 18-åringen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Sthlmnews

18-åring åtalas misstänkt för explosion i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man åtalas misstänkt för att ha kastat in en handgranat i trapphuset i ett bostadshus i Bagarmossen i januari. Handgranaten exploderade när personer var inne i lägenheterna men ingen ska ha skadats fysiskt.

Det var den 2 januari som en handgranat exploderade i bostadshuset i Bagarmossen. Nu åtalas 18-åringen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Han åtalas även misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor tillsammans med en 30-årig man. 30-åringen är även misstänkt för grovt vapenbrott.

Våldsvågen i Stockholm

Båda männen förnekar brott.

Början av våldsvågen

Den aktuella natten var det två sprängningar i Stockholm. Förutom i Bagarmossen skedde även en sprängning i ett flerfamiljshus i Grimsta i västra Stockholm. Händelserna var några av de första i det som kom att bli en våldsvåg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fem personer har gripits efter nattens explosioner. Foto: Leonora Toplica/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet