Det var först på morgonen som en förbipasserande hittade den skjutne 25-åringen. Foto: Blåljusbilder

Larm i natt – skjuten 25-åring hittades först på morgonen

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig Tenstabo blev nästa offer för det dödliga våldet som pågått i Järva sedan 2015. Polisen fick redan under natten larm om skottlossning, men ingen person kunde då hittas i området.

– En patrull åkte ut med det var folktomt och man fick ingen information om var i Tensta skottlossningen ska ha skett. Efter en stund patrullerande och vi inte påträffade någon fick patrullen åka ut på ett annat ärende, säger Frida Nordlöf, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Hon fortsätter:

– Vi får emellanåt in samtal om smällare eller skottlossning utan att kunna bekräfta dessa uppgifter, så det var inte ovanligt i sig, säger Frida Nordlöf.

Kopplas till gängkonflikt

Det var på morgonen som en förbipasserande hittade 25-åringen, skjuten i centrala Tensta. Enligt uppgifter till SVT Nyheter så har nattens mord kopplingar till både morden i Köpenhamn i juni och de senaste skjutningarna i området.

Mordet ska ha kopplingar till konflikterna mellan två kriminella nätverk i området som pågått sedan 2015. Men enligt uppgifter till SVT ska 25-åringen inte ha haft något tungt kriminellt register och han ska inte heller ha varit aktiv i någon av nätverken.

Ännu finns ingen gripen eller misstänkt person för mordet.

– Vi kommer ha extra personal i området i en trygghetsinsats. Vi tar gärna emot tips och uppgifter kring händelsen, säger Frida Nordlöf.

Sedan årsskiftet har 12 personer skjutits ihjäl bara i Stockholms län. Med dödsskjutningar som skedde i Köpenhamn, då offren var hemmahörande i Järva, är det totalt 14 personer som mist livet i det dödliga våldet i år.

Under hela 2018 sköts 11 personer ihjäl för hela året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.