Lägenheten där sonen hittades spärrades av tidigare i veckan. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Åklagaren: Mamman inte längre misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

Mamman som till en början var misstänkt för att ha hållit sin son isolerad är inte längre misstänkt för brott, uppger åklagaren Emma Olsson för SVT.

– Vi har inte kunnat hitta några som helst tecken på att mannen hållits i lägenheten mot sin vilja, säger hon.

Det var i söndags som mannen som är i 40-årsåldern hittades av sin syster i en lägenhet i Haninge. Mannen vad medtagen och behövde akut sjukhusvård.

Mamman misstänktes då för bland annat olaga frihetsberövande och grovt vållande till kroppsskada. Under onsdagen släpptes hon på fri fot och idag uppger åklagaren att det inte längre finns några brottsmisstankar.

Isolerad i 28 år

– Vi har under dagarna som vi jobbat med utredningen inte kunnat hitta några bevis för att det begåtts något brott från kvinnans sida, säger åklagaren Emma Olsson, till SVT Nyheter.

– Vi har inte kunnat hitta några som helst tecken på att mannen hållits i lägenheten mot sin vilja. Naturligtvis har varken mamman eller sonen mått bra i den här situationen och de hade behövt hjälp mycket tidigare.

Utredningen är ännu inte formellt nedlagd, men kvinnan är i nuläget inte misstänkt för något brott, enligt Emma Olsson.

– Jag förstår att människor som tar del av denna historia vill hitta en syndabock men i detta läge behöver fokus mer ligga på att samhället måste hjälpa dessa människor, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Isolerad i 28 år

Mer i ämnet