Den så kallade ”Nytorgsmannen”, som åtalats för totalt 24 våldtäkter, under den sista förhandlingsdagen i rätten. Foto: Johan Hallnäs / TT

Domen mot Nytorgsmannen överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I början på november dömdes den så kallade Nytorgsmannen i tingsrätten till fem års fängelse för sju våldtäkter, åtta sexuella övergrepp och ytterligare ett 20-tal brott. I dag har kammaråklagaren överklagat tingsrättsdomen.

Kammaråklagaren Helena Nordstrand har på onsdagen överklagat tingsrättsdomen mot Nytorgsmannen gällande 16 åtalspunkter. Han dömdes för flera sexuella övergrepp men åklagaren vill att fler brott ska bedömas som våldtäkt. Till påföljd av denna överklagan begär åklagaren att hovrätten under alla förhållanden ska döma ut ett strängare fängelsestraff.

– Jag har i dag överklagat 16 åtalspunkter i domen mot den så kallade Nytorgsmannen. Han dömdes i tingsrätten för många, men inte alla, av de gärningar som omfattas av överklagandet och jag begär att hovrätten ska skärpa rubriceringen i flera av fallen, säger kammaråklagare Helena Nordstrand i ett pressmeddelande.

Kammaråklagaren Helena Nordstrand skriver i ett mejl till SVT Stockholm att hon inte har klagat avseende den grova våldtäkten. Hon skriver att de har genomfört vissa ytterligare utredningsåtgärder efter tingsrättens dom och att den sammantagna bedömningen är att hovrätten inte kommer ändra tingsrättens friande domslut i den delen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet