Följ med när ambulanspersonalen hämtar covid-sjuke Roland som haft 40 graders feber i två veckor. Foto: Frida Claesson/SVT

Allt fler utryckningar med ambulans till misstänkt covid-sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler ambulansutryckningar går till patienter med covidsymptom i Stockholmsområdet. SVT Nyheter Stockholm fick följa med ambulanspersonalen Hanna Carnlöf och Ferhat Baysal under en dag på jobbet.

Enligt nya siffror från Region Stockholm har sjuktransporterna med misstänkt covid-smittade patienter fördubblats på bara två veckor.

Kurvan visar antal sjuktransporter med misstänkt covid-19 från början av pandemin tom den 15 november. Foto: SVT Grafik
Corona i Stockholm

Oro bland unga

Hanna Carnlöf och Ferhat Baysal har jobbat med att hämta coronapatienter ända sedan pandemin bröt ut. Skillnaderna mellan vårens arbete och i dag är att många fler patienter har ett positivt covidtest, att de är mer rutinerade och att patienterna generellt är yngre.

– Det är många unga som är oroade när de fått ett positivt covidsvar och alla behöver inte åka in till sjukhus, säger Ferhat Baysal, specialistsjuksköterska på ambulansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet