Helén Glückmans pappa bodde på Bergas äldreboende där han smittades av coronaviruset. Nu reagerar dottern starkt på personalens larm. Foto: SVT/Tommy Bergman

Heléns pappa dog på boendet: ”Det här kommer att sätta spår för livet”

Uppdaterad
Publicerad

Ett av offren på Bergas äldreboende är 83-årige Jan, som dog i sviterna av covid-19 för drygt två veckor sedan. Jans dotter Helén Glückman har flera gånger tidigare hyllat personalens insatser på Berga när corona började koppla ett grepp om boendet. Nu reagerar hon starkt på personalens vittnesmål.

– Vi levde i tron att de har haft de förutsättningar som de ska ha, säger hon.

Enligt källor till SVT ska minst 35 av de drygt 90 inskrivna på Bergas äldreboende ha dött i covid-19.

Heléns pappa Jan, 83, är en av de äldre som dött i covid-19 på Bergas äldreboende. Foto: Privat
Corona i Stockholm

När coronakrisen bröt ut upplevde Hélen Glückman att det var svårt att få information från boendet och varken hon eller hennes familj visste något om hur personalens arbetssituationen såg ut.

– Det måste ha varit fruktansvärt för personalen, säger hon.

Verksamhetschefen har hänvisat till Bergas ägare.

– Det har varit en ny situation och äldreomsorgen har ställts inför ett faktum som ingen har behövt arbeta med förut. Jag tycker att det finns mycket saker som vi kan analysera och göra bättre. Det finns mycket att lära, säger Sakarias Mårdh som är vd för Ansvar och Omsorg som äger Bergas äldreboende.

Hör hennes berättelse i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet