Ebba Östlins (S) får nu stöd av två lokala S-föreningar. Foto: SVT

Beskedet: Ännu en S-förening stöttar petade Ebba Östlin

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan röstade Socialdemokraterna i Botkyrka för att peta Ebba Östlin (S) från sin position som kommunstyrelsens ordförande under uppmärksammade former. Men nu väljer S-föreningen i Tumba att stötta Östlin. Det är den andra lokala föreningen som vill att hon ska sitta kvar som ordförande.

Eva Wedberg (S), ordförande i Tumbas S-föreningen, meddelar i ett Facebook-inlägg att en enig styrelse beslutat att föreslå Ebba Östlin inför nomineringen till KSO:

”Ebba har varit KSO under 7 år och har på ett föredömligt sätt lett oss genom flera kriser. Med stor energi, Botkyrkabornas bästa för ögonen och fast förankrad i socialdemokratin. Hon fick flest personkryss av alla vid senaste valet och för första gången på 30 år gick vi framåt. Vid välbesökta medlemsmöten i Tumba den 7/12 och 1/2 har en stor majoritet av medlemmarna uttryckt fortsatt förtroende för Ebba”, skriver Eva Wedberg.

Maktkamp inom S i Botkyrka

Får stöd av Norsborg

Tidigare har SVT rapporterat om även den lokala S-föreningen i Norsborg, en stadsdel i Botkyrka, står bakom Ebba Östlin.

Stödet kommer efter att Socialdemokraterna i Botkyrka röstade för att peta Ebba Östlin, som suttit på sin stol sedan flera år tillbaka. Beslutet har lett till en infekterad strid inom partiet.

Ena grupperingen säger att det handlade om Östlins ledarskap, medan de som röstade för henne istället menar att det handlar om kritiserade nedstängningen av flera fritidsgårdar som drevs av ABF. Det påstås också att kriminella ska ha påverkat omröstningen.

– Vi måste grundläggande jobba med detta och ta reda på mer, har socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin tidigare sagt till SVT.

SVT söker Eva Wedberg för en kommentar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av händelseutvecklingen – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktkamp inom S i Botkyrka

Mer i ämnet