Apoteket: ”Munskydden är slutsålda”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter har besökt flera apotek i centrala Stockholm för att se hur den senaste tidens rapportering om Coronaviruset påverkat försäljningen av munskydd. Det visar sig att munskydden har sålt slut och inte finns i lager hos leverantören, trots att munskydd inte skyddar mot den här typen av virus.

– Vanligen brukar vi sälja cirka 30 paket munskydd i januari. Men i år har det varit en markant uppgång och vi har sålt 550 askar, säger Magnus Frisk kommunikationsansvarig på kedjan Apoteket.

I princip är det helt slut på lådor med munskydd i hela landet, enligt Apoteket. Tidigast i mitten av februari kommer nya leveranser

Corona i Stockholm
–Det kan finnas munskydd på några få enstaka Apotek i landet men i princip är de helt slut, säger Magnus Frisk, presskommunikatör på Apoteket AB. Foto: Apoteket

Även på Apoteket Hjärtat och Apoteket Falken är det slut på munskydd när SVT:s reporter gör stickprovskontroller.

Munskydden skyddar inte

På Apoteket är man tydlig med att munskydden inte skyddar mot luftburet virus.

– De här munskydden är ju tänkta att bäras av till exempel tandläkare och mest skydda andra från att bli smittade, säger Magnus Frisk, kommunikationsansvarig på Apoteket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet