Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur tidigt hotellgästerna äter sin frukost för att hinna med sina flyg i videon. Foto: Ebba Nilsonne/SVT

Arlandakaoset: Här är vinnarna på de enorma köerna

Uppdaterad
Publicerad

Hotellen i Arlandastad är vinnarna när det är kökaos på flygplatsen. Flera hotell har sett en ökning av bokningar de senaste veckorna, visar en kartläggning som SVT Nyheter Stockholm gjort.

Förutom Clarion Hotel och Comfort Hotel Arlanda, som du hör i videon ovan, har även Best Western och Scandic Arlandastad märkt av ett ökat tryck på bokningar den senaste tiden.

– Bokningarna görs med kortare framförhållning än normalt och helgbeläggningen är högre, säger Elin Westin, kommunikationsdirektör på Scandic.

Restaurangerna har inte samma tryck

Vad gäller restaurangerna på Arlanda syns dock inte samma försäljningsökning. Varken Max eller SSP har sett några förändrade försäljningssiffror under perioden.

– Många människor och resenärer väntar och köar i avgångshallen och sedan blir tiden efter säkerhetskontrollen både begränsad men även stressig, säger Björn Olsson, vd på SSP, som äger bland annat Taco Bar och O'Learys på flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.