Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det finns en risk att de äldre tappar förtroendet för vaccinationen om andra grupper går före, säger Curre Hansson ordförande för PRO. Foto: TT/SVT

PRO: ”Får inte vara de som skriker högst som vaccineras först”

Uppdaterad
Publicerad

Att sätta igång att vaccinera andra grupper i samhället har fått Pensionärernas riksorganisation, PRO, i Stockholm att reagera. Nu varnar de för att förtroendet för myndigheter kan skadas.

– Det får inte bli så att de som skriker högst i samhället får vaccinera sig först, säger Curre Hansson, ordförande för PRO i Stockholm.

Trots kritiken medger Curre Hansson att frågan är komplicerad och att viss vårdpersonal måste vaccineras. Ändå menar han att om det görs för stora avsteg från det som lovats finns en risk att förtroende för myndigheter skadas och att de äldre struntar i att vaccinera sig.

”Äldre har väntat på vaccin”

Enligt Curre Hansson finns just nu ett stort sug bland de äldre att få vaccinera sig mot Covid-19.

– Det finns många äldre som varit isolerade i snart ett år och bara sitter och väntar på ett vaccin för att få träffa sina anhöriga och vänner, säger Curre Hansson ordförande för PRO i Stockholm.

I videon hör ni både Curre Hansson och vaccinationssamordnare Magnus Thyberg från Region Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet