Foto: Aida Arslanovic/SVT

Bostadsborgarrådet om gula flaggorna – erbjuder avbetalning

Uppdaterad
Publicerad

Kampanjen Flagga gult startade i Husby men har spridit sig till olika delar av Stockholm. Ett av kraven är att införa tre hyresfria månader för de som drabbas ekonomiskt av coronakrisen. Bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M) säger att staden kan erbjuda individuella avbetalningsplaner – men inte generella hyressänkningar.

Kraven riktas även mot privata bostadsförmedlingar och en av stadens största, Hembla, svarar i mejl till SVT Nyheter Stockholm:

”Precis som Stockholms stad gör arbetar vi med hyresanstånd och individuella avbetalningsplaner för hyresgäster som uppger att de hamnat i ekonomiska svårigheter på grund av COVID-19. För oss är det viktigt att vi som bransch har en gemensam syn och därför lutar vi oss på branschorganisationen Fastighetsägarnas riktlinjer”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet