Foto: Håkan Claesson/SVT

Husbybor flaggar gult för hyresgäster som drabbas av coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

På olika platser i Stockholm syns gula flaggor som hänger på balkonger och i fönster. Kampanjen startade i Husby av föreningen Ort till ort och är en vädjan om tre hyresfria månader och ett stopp för vräkningar av de familjer som har svårt att betala hyran på grund av coronakrisen.

Det var i början av april som boende i Husby uppmanades att hänga ut gula flaggor som ett krav på att införa tre hyresfria månader för de som drabbas ekonomiskt av coronakrisen. Nu har initiativet spridit sig och de gula skynkena går att se på olika platser i länet – Rissne, Sundbyberg, Vällingby och Skärholmen bland annat.

Dennis Wedin (M) är Stockholms stads bostadsborgarråd. Han menar att det inte kommer att komma generella direktiv kring hyressänkningar eller vräkningar utan att staden erbjuder individuella avbetalningsplaner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet