Ndella Jack blev 18 år. Foto: Privat

Båda männen frikänns för mordet på Ndella Jack

Uppdaterad
Publicerad

De två männen som åtalades för mordet på 18-åriga Ndella Jack i augusti har idag frikänts. En av männen döms dock till åtta års fängelse för medhjälp till försök till mord i Nacka i september.

I slutet av augusti förra året så sköts den då nygifta Ndella Jack, 18, ihjäl i sitt hem i Råcksta. Hennes make, som enligt åklagaren var den egentliga måltavlan, överlevde dock attacken.

Några veckor senare skedde ännu en skjutning, denna gång i Nacka. Enligt polisen så var måltavlan även i det fallet Ndella Jacks 33-årige make. Han sköts då han satt i en taxibil och även chauffören samt studenten Sammy träffades av kulor.

”Särskilt hänsynslöst”

Två män, en 23-åring och en 30-åring, stod åtalade för mordet i Råcksta samt försök till mord efter skottlossningen i Nacka. Båda männen frias för för händelsen i Råcksta men 23-åringen döms till åtta års fängelse för medhjälp till försök för mord efter skotten i Nacka.

Tingsrättens ordförande rådman, Sofia Jungstedt, anser att 23-åringens agerande i Nacka är ”särskilt hänsynslöst” och att fängelsestraffet därför blev åtta år.

-Tingsrätten har sett allvarligt på gärningen bland annat då automatvapen använts och agerandet framstått som särskilt hänsynslöst. Därför har straffet bestämts till åtta års fängelse, säger rättens ordförande rådman Sofia Jungstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.