Det vet vi om mordet på Ndella Jack

Uppdaterad
Publicerad

18-åriga Ndella Jack, en taxichaufför och en student vid Kungliga musikhögskolan – alla tre blev offer vid skottlossningar där en annan man var måltavlan. Hittills har fyra personer häktats efter skjutningarna i Råcksta och Nacka tidigare i höstas. I videon ovan sammanfattar vi vad som hänt.

Ndella Jack avled av skottskadorna. Chauffören och studenten överlevde trots allvarliga skador, men studenten förlorade synen på ena ögat.

Dagarna innan Ndella sköts till döds i Råcksta, sköts även Karolin Hakim ihjäl i Malmö, då hon höll sitt spädbarn i famnen. Morden på de två kvinnorna skakade Sverige, under en period då flera personer av misstag hamnade i skottgluggen för uppgörelser mellan kriminella.

Dödsskjutningen i Vällingby

Polisdrömmar för att få unga ur kriminalitet

Barndomsvännen Amina pratade i telefon med Ndella samtidigt som automatvapnets skott avlossades. Här berättar vännen mer om Ndellas drömmar om att bli polis och hennes frustration över det dödliga våldet. Ndellas mamma har även berättat att dottern ville bli kriminolog och hjälpa unga som hamnat i kriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vällingby

Mer i ämnet