En av männen som skadades i skottlossningen i Nacka förs iväg på bår. Foto: Marco Blomberg / Sthlm news

Student träffades i ögat under Nackaskjutning – var inte måltavlan

Uppdaterad
Publicerad

En av männen som sköts i den uppmärksammade skjutningen i Nacka träffades i ögat och har nu mist synen på ena ögat. Musikskolan som han till vardags studerar på hoppas dock att han kan komma tillbaka till sina studier inom kort.
– Vi har varit i kontakt med honom, säger Kungliga musikhögskolans presskontakt Marie Halling.

För en dryg vecka sedan utbröt skottlossning i Nacka. Två män blev skottskadade och polisen gick tidigt ut med att den egentliga måltavlan inte träffades utan att det var utomstående som kom i skottlinjen.

En av de skottskadade var hemma i sin lägenhet och träffades i ögat. Han hade ingenting med gängkonflikten bakom skjutningen att göra och han har nu förlorat synen på sitt ena öga. Han är student på Kungliga musikhögskolan, och skolan kommer under tisdagen att informera studentkåren.

– Vi kan bekräfta att han är student här och under veckan kommer vi hålla möten om det som inträffat, säger presskontakten Marie Halling

Har ni själva haft kontakt med studenten?

– En av våra lärare har talat med honom. Vi hoppas att han kan komma tillbaka till sina studier om ett par veckor.

Skadade civila

Den senaste tiden har flera våldsdåd skett där personer utan direkt koppling till kriminella världen blivit offer. Natten mot lördagen skadades en förbipasserande kvinna när en butik sprängdes i Lund. I Råcksta sköts Ndella Jack ihjäl i en skjutning där annan person var måltavla och i Malmö sköts Karolin Hakim ihjäl när hon bar på sitt barn.

Enligt Brottsförebyggande rådet ligger det dödliga våldet på den högsta nivån sedan 90-talet. Bara i Stockholm har polisen över 60 utredningar om dödskjutningar på sitt bord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.