Polisen på platsen där det larmades om skottlossning i Nacka, öster om Stockholm, på söndagskvällen. Foto: Claus Meyer / TT

Skadad för livet efter Nackaskjutning

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som skottskadades i Nacka i söndags, kommer att överleva men en av de två har fått skador för livet.

Det var i söndags kväll som två personer skottskadades av förlupna kulor under vad som verkar vara en uppgörelse i den undre världen. De två personerna ska inte ha varit måltavlor, enligt polisen.

Den ena mannen satt i en bil när han träffades och den andre befann sig ute på en balkong.

Skadad för livet

På fredagsförmiddagen berättar polisens presstalesperson Ola Österling att läget för de båda målsägande betraktas som stabilt och inte längre livshotande. Däremot har den ena av männen fått skador för livet.

– Av intregritetsskäl vill jag inte berätta några detaljer om målsägandes skador men mannen har fått fysiska skador som han kommer tvingas leva med, säger Österling till SVT Nyheter Stockholm.

”Intensivt utredningsskede”

Enligt Ola Österling är polisens utredningsarbete just nu inne i vad man kallar en intensiv fas. Flera utredare arbetar med ärendet och man har hållit kompletterande förhör under veckan med olika personer. Däremot är fortfarande ingen misstänkt person frihetsberövad.

– Utredningsledaren säger att han ser mycket positivt på det arbete som pågår just nu, säger Ola Österling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer