Mannen nekar till brott. Foto: SVT

Häktad för vapenbrott – måltavla för flera skjutningar 

Uppdaterad
Publicerad

Måltavlan för några av den senaste tidens skjutningar har häktats misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen har pekats ut som den egentliga måltavlan vid skjutningen i Råcksta där hans 18-åriga fru sköts ihjäl och vid skjutningen i Alphyddan där två oskyldiga personer skottskadades.

Den häktade 33-åriga mannen har pekats ut som måltavla vid dödskjutningen av Ndella Jack i Råcksta den 28 augusti och vid skjutningen i Nacka den 8 september där två oskyldiga personer, en taxichaufför och en 25-årig man, blev träffade av skotten.

Ingen har gripits för mordet på Ndella Jack och inte heller för de två mordförsöken.

Nekar till brott

Mannen greps den 15 oktober i Brandbergen och häktas nu på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, vilket Mitti var först med att rapportera om.

Åklagaren begärde att mannen även skulle häktas för en grov misshandel, som ska ha ägt rum vid tunnelbanan i Skanstull, men Södertörns tingsrätt ansåg att bevisningen var otillräcklig. 

– Han förnekar båda gärningarna, men med hänsyn till förundersökningssekretess kan jag inte utveckla hans inställning närmare. Tingsrätten underkände bevisningen i fråga om grov misshandel men förklarade honom häktad för grovt vapenbrott, säger mannens advokat Joel Apitzsch.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer