Minnesplats i Fisksätra för Ndella Jack som sköts till döds genom ett fönster i en bostad i Vällingby natten till den 28 augusti 2019. Foto: TT/Stina Stjernkvist

Flera häktade för mordet på Ndella Jack

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har häktats misstänkta för mordet på 18-åriga Ndella Jack i Råcksta och den skjutning som skedde i Nacka några veckor senare. Händelserna kopplas ihop då måltavlan tros vara densamma.

Fyra personer har häktats för inblandning i mordet på Ndella Jack i Vällingby och Nackaskjutningen där två män skottskadades.

– Under måndagen och tisdagen greps tre personer, de är misstänkta för olika grader av delaktighet i mordet i Råcksta och mordförsök i Alphyddan i Nacka, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Dödsskjutningen i Vällingby

Under onsdagskvällen greps den fjärde personen. Denna person är endast misstänkt för den skjutning som skedde i Nacka och inte mordet på Ndella Jack.

– Utredningen är i ett tidigt skede men blir det åtal så kan det vara aktuellt för om ett par månader, säger åklagaren Maria Hävermark som i övrigt är fåordig om utredningen.

De fyra häktade personerna

  1. Man, 29 år. Hemmahörande i Haninge. Misstänkt för mord på Ndella Jack samt mordförsök.
  2. Man, 22 år. Hemmahörande i Brandbergen, Haninge. Misstänks för mord på Ndella Jack samt mordförsök. Misstänks även för försök till mord i Nacka. Har har kopplingar till Ndellas makes bror. Denna bror och den misstänkta stod 2015 åtalade för att rånat en matbutik i södra Stockholm.
  3. Man, 38 år. Hemmahörande i Brandbergen, Haninge. Misstänkt för skyddande av brottsling efter mordet på Ndella Jack samt försök till grovt vapenbrott efter skjutningen i Nacka.
  4. Man, 29 år. Hemmahörande i Nacka. Misstänks för försök till mord efter skjutningen i Nacka.
Ndella Jack blev 18 år. Foto: Privat

Beskjuten i sin bostad

Ndella Jack sköts ihjäl i sin bostad i Råcksta i slutet av augusti. Polisens teori har varit att det var hennes man som egentligen var måltavlan. Dom häktade personerna är även misstänkta för ett mordförsök i Nacka i början av september, då ytterligare två oskyldiga träffades och skadades svårt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vällingby

Mer i ämnet