Foto: TT/Skärmdump BBC

BBC tar upp Stockholms bostadsbrist

Uppdaterad
Publicerad

”Trodde du saker och ting var illa ställt där du bor? Stockholm håller världsrekordet i att få stå i kö till en hyresbostad”. Så inleds en artikel som nyhetsbolaget BBC nyligen publicerat på sin sajt.

Stockholm lyfts fram som en stad där du tvingas stå i bostadskö i upp till 20 år innan ett förstahandskontrakt kan bli ditt.

”Andrahandslägenheter hyrs ofta ut till det dubbla priset på den svarta marknaden”, skriver BBC i sin artikel, och intervjuar bland annat en 27-årig fransk kvinna som tvingats hoppa runt bland nio lägenheter under de sex åren hon bott i Stockholm.

#BOSTADSÖKES

– It’s a frustrating market that is tainting my experience of living in a city that I love, säger 27-åringen Maeva Schaller, till BBC.

”Det är en frustrerande marknad som förstör min upplevelse av att bo i en stad som jag älskar”.

Vidare i artikeln rapporterar BBC om musikjätten Spotify's tidigare öppna brev, där företaget förklarade att de skulle bli tvingade att flytta till ett annat land om Sveriges politiker inte börjar ta bostadsbristen på allvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#BOSTADSÖKES

Mer i ämnet