Hör Dylan Baghbani berätta om problemen med vägen och följ med in i resterna av familjens kök. Foto: Privat/SVT

Bil körde rakt in i familjen Baghbanis kök

Uppdaterad
Publicerad

Vid tvåtiden på natten mot fredagen vaknade boende i Vårberg av att en bil körde in i deras hus. På ovanvåningen befann sig Nemat Baghbani, hans fru och en av deras döttrar.

– Jag trodde att det var ett flygplan som kom in. Det var tur att vi inte var vakna eftersom hela bilen var inne, säger Nemat Baghbani.

Hör Dylan Baghbani, en av döttrarna i familjen, berätta om problemen och se förstörelsen i huset, i klippet.

Familjen Baghbanis hus ligger precis vid en skarp kurva mellan två raksträckor. Enligt familjen kör många för fort och detta är fjärde gången något liknande händer. Tidigare har en bil kört in i fasaden och två andra gånger in i garaget.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Men den här gången körde bilen ända in i köket. När Nemat Baghbani kom ner från övervåningen såg han två killar.

– En sprang bort och den andra kom ut. Jag tog honom och sa ”vänta vänta” men jag fick inget grepp, säger Nemat Baghbani.

”Inga planer på ytterligare åtgärder”

Trafikkontoret på Stockholms stad beklagar olyckan men menar att det är bra skyltat, låg hastighetsgräns och god sikt på den aktuella vägen.

– Sträckan är inte känd hos oss som särskilt olycksdrabbad. Tvärt om är det relativt låga trafikflöden på sträckan, skriver Malinda Flodman vid trafikkontoret i en skriftlig kommentar till SVT.

En bit före och efter kurvan kommer hastighetsgränsen sänkas från 50 till 40 kilometer i timmen, troligen under nästa år, men några fler åtgärder planeras inte. Familjen Baghbani menar dock att hastighetsgränsen inte räcker utan vill se farthinder.

Ingen gripen

Ingen misstänkt i nuläget gripen. Ärendet utreds som grov vårdslöshet i trafik och framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet