Brand på hotell i Kungens kurva – en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut på ett hotell i Kungens kurva på tisdagskvällen. En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för grov mordbrand och försök till mord.

På tisdagskvällen ryckte polis, räddningstjänst och ambulans ut till ett hotell i Kungens kurva i södra Stockholm efter larm om misshandel och brand.

– Direkt när vi kommer dit grips en man inne på hotellet som beter sig aggressivt. Vad det är för bråk som varit är fortfarande oklart, berättar Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Efter att ha talat med målsägaren, en man i 25-årsåldern, rubricerades brottet om från försök till grov misshandel till försök till mord. Han ska ha klarat sig med smärre rivsår.

Två personer till sjukhus

Däremot har 25-åringen förts till sjukhus för kontroll efter att ha dragit in rök. En annan man, ett vittne, har också förts till sjukhus med rökskador. Skadeläget är oklart men Daniel Wikdahl uppfattade att det under omständigheterna är ganska väl.

– Annars hade det låtit annorlunda här.

Branden släcktes snabbt enligt Södertörns Brandförsvar som var på plats. Det har brunnit i ett av hotellrummen men ett helt våningsplan har spärrats av på grund av rökskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.