Centerpartiet tycker inte att Thomas Bodström ska bli landshövding. Foto: TT

C om Bodström: ”Bevis på Socialdemokraternas svågerpolitik”

Publicerad

Centerpartiet i Stockhom skriver i ett pressmeddelande att de anser att Thomas Bodström inte bör bli landshövding förrän Allra-skandalen är rättsligt avgjord.

Nu kräver även Centerpartiet i Stockholm att Thomas Bodström stoppas från att bli landshövding i Stockholm. De skriver i ett pressmeddelande att Thomas Bodström inte borde bli landshövding förrän Allra-skandalen är rättsligt avgjord. Enligt Centern är utnämningen av Bodström ”ett bevis på Socialdemokraternas svågerpolitik”.

Thomas Bodström var styrelseledamot för pensionsbolaget Allra som nu utreds rättsligt för bland annat penningtvätt.

– Thomas Bodström föreslås till en av Stockholms tyngsta uppdrag genom att bli statens företrädare i Stockholms län. Det är orimligt att han blir landshövding innan vår tids största pensionsskandal är helt utredd, säger Jonas Naddebo, vice gruppledare i Centerpartiet i Stockholms stad.

”Ryggdunkeri och nepotism inom Socialdemokraterna”

Centerpartiet riktar sig till Karin Wanngård (S) som är finansborgarråd i Stockholm och kräver att hon motiverar varför Bodström föreslogs som landshövding av regeringen.

– Vi ser ytterligare en gång ryggdunkeri och nepotism inom Socialdemokraterna. Stockholmarna förtjänar en landshövding som är rentvådd från rättsliga misstankar och som inte tillsattes via svågerpolitik, säger Jonas Naddebo.

Centerpartiet skriver även ett öppet brev till regeringen och i brevet ifrågasätter de hur regeringen tänker kring att utnämna Thomas Bodström till landshövding.

Centerpartiet avslutar brevet med: ”Stockholm är vår stad och arbetsplats. Stockholmarna förtjänar en landshövding som är rentvådd från rättsliga misstankar och som inte tillsattes via svågerpolitik”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer