Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
22-åriga Chanelle Faltin driver en egen hemmasalong som enskild firma – något som också fått pynta hennes cv: ”Får vara min egen chef” Foto: Alva Collin

Chanelle driver nagelsalong hemma – blev sin egen chef som 15-åring

Uppdaterad
Publicerad

På sociala medier som Tiktok och Instagram syns konton där man marknadsför sina egna verksamheter. I många fall är det unga tjejer som gör naglar eller fransar i sina hem. En av dem är Chanelle Faltin i Skärholmen som gjort naglar sen hon var 15 år.

Idag är Chanelle Faltin 22 år och jobbar deltid med sin nagelverksamhet, men hennes plan är att i framtiden utveckla sitt nagelföretag och endast jobba med det.

Att starta sin egna salong kan enligt Chanelle Faltin vara ett sätt för unga tjejer att förbereda sig inför arbetslivet och arbetsmarknaden.

Enligt Nyföretagarcentrum Sverige finns det en tydlig koppling mellan den svenska ungdomsarbetslösheten och att flera unga startar egna företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet