Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Bratt kommenterar vårdkrisen

Chefläkare Johan Bratt kommenterar kritikstormen mot Stockholmsvården

Uppdaterad
Publicerad

Före jul meddelade chefläkare Johan Bratt att vården i Stockholm var bättre förberedd än året innan. Under trettonhelgen larmade personal och patienter om en ohållbar situation där patienter låg bakom uppspända lakan.

Personal på Södersjukhuset i Stockholm varnar för att den pressade situationen på akuten är ett hot mot patientsäkerheten. Enligt chefläkare Johan Bratt är IT-störningarna på Karolinska sjukhuset i Huddinge i början på januari en orsak till den ökade belastningen på Stockholms övriga akutsjukhus.

– Vi hade IT-problematiken under flera dagar och sedan trettonhelgen, som erfarenhetsmässigt är en väldigt tuff helg, då många stockholmare kommer tillbaka från ledigheter och vi får ett ökat söktryck. Det i kombination med IT-störningen gjorde att vi fick en extremt tuff situation på Södersjukhuset, säger Johan Bratt, chefläkare för Region Stockholm.

Samtidigt medger chefläkaren att det behövs fler bemannade vårdplatser på Stockholms akutsjukhus.

I videon kommenterar Johan Bratt bland annat varslen på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer