Dubbelt så många covidfall på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Senaste veckorna har antalet nya fall i covid-19 ökat dramatiskt i länet. I början av november var det cirka 1 600 fall på en vecka, nu cirka 20 000. Det är en fördubbling av antalet nya fall sedan före jul. Hör chefläkare Johan Bratt om covid-läget i Stockholms län just nu.

Även om antalet patienter inte riktigt ökar i samma takt som antalet smittade, så märks ändå en rejäl ökning och vården är fortsatt mycket ansträngd. Fjärde januari vårdas 281 personer för covid-19 på sjukhus i Region Stockholm. Det är en ökning med 38 patienter på en vecka.

Andelen som testat positivt har också ökat kraftigt, nästan 30 procent av de prover som analyserades vecka 52 visade positivt, en väldigt hög andel enligt chefläkare Johan Bratt.

Corona i Stockholm

Under perioden 28 december till och med 3 januari konstaterades 19 220 nya fall av covid-19-smitta, en 99-procentig uppgång jämfört med veckan innan.

Källa: Region Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet