Coop backar och har rullat tillbaka en stol till plocklagret i Kungens kurva. Arkivbild. Foto: Nora Lorek/TT

Coop backar i stolkonflikten: Personalen på lagret får sitta igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppmärksamheten kring en stol på Coop Onlines plocklager i Kungens kurva, har nu Coop rullat tillbaka stolen eftersom man inte vill framstå som en dålig arbetsgivare.

Under torsdagen rapporterade tidningen Handelsnytt att stolen till personalen på Coops plocklager försvinner med motiveringen att ”lagret är en gående arbetsplats”.

Under fredagsförmiddagen kom dock stolen tillbaka efter att Coop ändrat sig.

”Fick för stora proportioner”

– Stolen fick för stora proportioner och och vi vill inte framstå som en dålig arbetsgivare som inte låter personalen sitta ned korta stunder, säger presschefen Tobias Rydergren till SVT Nyheter Stockholm.

Nästa vecka kommer Arbetsmiljöverket ändå att besöka lagret eftersom skyddsombudet gjort en anmälan i ärendet. Efter besöket kommer det att fattas ett mer permanent beslut om stolens vara eller icke vara på Coops lager i Kungens kurva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.