Efter månader av väntan öppnar Vårsalongen med trädgårdsmarodörer, framtidsdrömmar och män i gasmask. – Det här är ett verk där man kan se hur vi har haft det i Sverige, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs. Foto: Frida Claesson/SVT

Coronapandemin sätter tonen för årets Vårsalong

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen öppnar konstutställningen Vårsalongen på Liljevalchs. Coronapandemin har inte bara påverkat öppnandet av Vårsalongen – den skulle ha öppnat i januari – utan även en del av konsten som visas upp.

– Man ser naturligtvis att vi haft corona under nästan ett och ett halvt år. Det finns verk som anspelar på det, säger Mårten Castenfors, chef på Liljevalchs.

För att gå på årets Vårsalong måste man förköpa biljetter, eftersom man inte kommer kunna ta in lika många besökare som ett coronafritt år.

– Jag tror inte det kommer bli den där svettiga, härliga känslan med massor av människor som jag gillar med en vårsalong, för det kan vi inte ha i år, säger Mårten Castenfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.