Se myllret vid Slussplan och hör Jon Jogensjös kritik. Kommunikatören Eva Rosman vid Slussenprojektet svarar. Foto: Tove Tikkanen Jönn/SVT

Cykelnätverk vill att biltrafiken slopas vid Slussen

Uppdaterad
Publicerad

Trafikplaneringen vid Slussen kritiseras av nätverket Cyklandeombud i Stockholm län. Jon Jogensjö som är representant för nätverket berättar om problemen och Eva Rosman, kommunikatör för projekt Slussen svarar på kritiken.

Slussen fram till färdigställandet

2019-2020

Schaktning, grundläggnings- och betong- arbeten utförs i den centrala delen av Slussen, ovanpå dagens bussterminal. Huvudbron skeppas in och monteras. Katarinavägen öppnar igen, och den nya huvudbron börjar användas. Rivning av de västra delarna startar. Den nya bussterminalen börjar byggas.

2020–2022

Schaktning, grundläggnings- och betongarbeten utförs för den västra delen av den nya slussrännan. De nya avtappningskanalerna och de nya låga broarna för gående och cyklister byggs.

2023

Stadsgårdsleden däckas över och den nya Katarinaparken börjar byggas. Den nya bussterminalen tas som tidigast i drift.

2025

De västra delarna färdigbyggs inklusive nya byggnaden på Södermalmstorg. De nya kontorsbyggnaderna ovanpå Stadsgårdsleden börjar byggas av respektive byggherre.

Källa: Stockholms stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussen

Mer i ämnet