Hör Daniel Helldén (MP) berätta om varför han slutar som trafikborgarråd i Stockholme efter nästa val, och varför han tror att så många människor har åsikter om honom. Foto: Tommy Bergman/SVT

Daniel Helldén (MP) siktar på rikspolitiken – slutar som trafikborgarråd nästa höst

Uppdaterad
Publicerad

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) har snart gjort sitt i Stockholms stadshus. Han kommer avgå som borgarråd i samband med valet nästa höst och istället satsa på att komma in i riksdagen, berättar han för SVT Stockholm.

– Jag ser så mycket som händer här i stan som styrs av politiken på den nationella nivån, så jag har en viktig uppgift att göra där, säger Daniel Helldén.

Daniel Helldén valdes till oppositionsborgarråd 2011, och efter valet 2014 blev han trafikborgarråd. Under sina sju år som trafikborgarråd har Daniel Helldén lyckats väcka många känslor.

Införandet av miljözoner, satsningar på cykelbanor, bristande snöröjning, en stad full av elsparkcyklar och en stark önskan att lägga ner Bromma flygplats har gjort att många personer har åsikter om Helldén – som är noga med att påpeka att han inte kommer avgå på direkten.

– Jag är inte klar. Jag har ett år kvar och ska göra mycket för staden, säger Daniel Helldén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.