Till vänster ser man hur en av männen kissar på rapparen. Till höger står rapparen upp under tiden han blir utsatt för förnedrande misshandel. Foto: Förundersökningsprotokoll

Gängmedlemmar döms för att ha urinerat på rappare

Uppdaterad
Publicerad

De två män som stod åtalade för grovt olaga hot dömdes under torsdagen till fyra respektive sex månaders fängelse. Händelsen har fått stor uppmärksamhet då de misstänkta männen tillhör ett ökänt kriminellt nätverk samtidigt som offret gjort musik med miljontals lyssningar på nätet.

Männen döms i Solna tingsrätt för grovt olaga hot till fyra respektive sex månaders fängelse. Brottet har egentligen ett högre straffvärde men då de båda dömda männen redan sitter i fängelse får de mängdrabatt.

– Jag tänker att tingsrätten har uppfattat den här bevisningen och gärningen på samma sätt som jag har gjort och bedömt det här som ett olaga tvång och att det är en gärning som är att betrakta som grov, säger åklagaren Anna Arnell.

Detta har hänt

I augusti 2017 blev den kända rapparen från Västerort omringad av tre män som utsatte honom för förnedrande misshandel. På filmen syns det bland annat hur rapparen blir urinerad på. Efter att ha filmat händelsen publicerades videon på sociala medier och fick stor uppmärksamhet.

I april 2019 åtalades två av männen för grovt olaga tvång. De båda tillhör en grupp kriminella som kallats för Dödspatrullen och som tros ligga bakom flera gängmord de senaste åren. Den tredje misstänkta gärningsmannen på filmen gick inte att identifiera.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Till vänster står rapparen upp under tiden han blir utsatt för förnedrande misshandel.Till höger är Stephan Kiernan, sektionschef polisen Norrort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer