Mannen misstänks ha utsatt flera elever för sexuella övergrepp. Foto: SVT Grafik

Skolledare misstänks för sexuella övergrepp – i dag kommer domen

Uppdaterad
Publicerad
På onsdagen väntas domen mot en skolledare och lärare i Stockholm som ska ha utsatt tre elever för sexuella övergrepp.

Den pojke som senast föll offer för mannen har enligt åklagaren utsatts för övergrepp vid ett 20-tal tillfällen på skolan där mannen arbetade och vid ett tillfälle i mannens hem. Bland annat har skolledaren smekt den då nioårige pojkens kön, enligt åtalet.

Åklagaren menar att övergreppen var grova eftersom mannen utnyttjade sin ställning som ledare och missbrukade det förtroende eleven hade för honom. Skolledaren har erkänt övergreppen men hävdar att de skedde vid färre tillfällen.

Skolledaren är också åtalad för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering mot två elever på en annan skola i Stockholmsområdet mellan 2009 och 2012. Han ska då ha förmått eleverna att onanera inför en webbkamera.

Utredningen återupptogs

Skolledaren anmäldes redan för två år sedan för övergreppen mot nioåringen. Då lades förundersökningen ned. Men så i höstas anmälde de andra två före detta eleverna i målet mannen, och då återupptogs utredningen.

Åklagaren yrkar på att skolledaren ska dömas till två och ett halvt års fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer