Polisens tekniker på plats vid skogsområdet i Märsta i februari. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Dömd för mord på skolkamrat i Märsta överklagar till HD

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i december dömdes för mord på en 15-årig pojke i Märsta överklagar nu sin dom till Högsta domstolen. Mannen dömdes till fängelse samt utvisning och enligt överklagan vill han att domen rivs upp alternativt att straffet blir mildare.

Det var i februari 2019 som en 15-årig pojke hittades i ett skogsområde i Märsta. En skolkamrat till pojken anhölls misstänkt för mordet. Mannen har erkänt att han dödat 15-åringen men hävdat att det inte var med uppsåt.

I juli dömdes mannen vid Attunda tingsrätt till fängelse och utvisning för mordet. Mannen överklagade domen till hovrätten som då uppmärksammade brister i tolkningen och i september meddelades att rättegången måste tas om.

I december kom hovrättens dom: sex och ett halvt års fängelse samt livstids utvisning.

Nu överklagas alltså domen till Högsta domstolen. Domen bör rivas upp, alternativt bör straffet bli mildare, skriver den dömdes advokat i överklagan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.